Thursday, February 13, 2014

Canon Cupcakes şi un ElicopterAstăzi a fost o zi excelentă pentru că am luat parte la un eveniment Canon România cu totul special. Pentru pasionaţii de fotografie şi pentru profesionişti, evenimentele Canon sunt un fel de cat's tuxedo unde atmosfera este întotdeauna plăcută şi gazdele la înălţime.

Apropo de înălţime, aş fi făcut un mic atac de apoplexie dacă nu ajungeam astăzi, pentru că evenimentul a avut loc la Luna Bar de la etajul 15 al Crystal Tower şi mie, născută şi crescută la etajul 11, îmi place să privesc oraşul de (foarte) sus. Canon a rezervat invitaţilor accesul la bar cu liftul panoramic, ceea ce bineînţeles a smuls chiţăieli de entuziasm din partea mea.

Sus ne aşteptau cupcakes delicioase acoperite cu un disc alb de fondant cu sigla Canon, prieteni, colegi şi cunocuţi. Cei de la Canon au anunţat că evenimentul de astăzi va fi plin de surprize şi că ne vom bucura de prezenţa unui invitat special - habar nu aveam cine urma să apară.

După vreo jumătate de oră de socializare am fost invitaţi să ne îndreptăm spre heliport (Crystal Tower are heliport, ceea ce înseamnă practic că de sus te poţi duce şi mai sus decât sus, în cazul în care te hotărăşti că ai chef de un alt fel de plimbare). Acolo aşteptam sosirea invitatului surpriză care a fost coborât din elicopter într-o cutie neagră (sper să am cel puţin un cititor care acum şi-a imaginat ceva sinistru).

Am primit fiecare câte o cheiţă şi după ce ne-am pozat cu elicopterul ca alţii cu Ferrari-ul sau Rolls-ul (dar fără să stăm cu fundul pe capotă că nu dă bine) am coborât la loc în bar. Treptele către heliport erau făcute din grilaj anti-tocuri deci decizia mea de a purta botine cu toc înalt nu a fost cea mai inspirată, dar lăsaţi, că de-asta avem gambe, să ţopăim pe vârfuri ca gazelele.
Eu cu elicopterul

Dan Cadar - Realizatorul Zon@ IT 

Petronius Secareanu - CEO Canon Romania
Toată lumea a încercat ulterior să deschidă cutia cu cheiţa primită ca să scoată invitatul de acolo. Nu l-am scos eu, ceea ce m-a vexat profund. Data viitoare trişez şi vin cu un şperaclu.

Graţios în mijloc de cutie trona noul aparat Canon 1200D, mirosind a nou şi plin de confetti. Pentru cine îşi doreşte să înceapă să cunoască tainele fotografiei cu DSLR-ul (şi să faceţi bine să vă doriţi că pozele în oglindă cu telefonul nu sunt fotografii şi poate vă inspiră la subiecte mai interesante decât cafeaua de fiţe...), 1200D este un foarte bun profesor, el beneficiind şi de o aplicaţie Companion pentru smartphone care îţi explică răbdător ce e cu toate iconiţele de pe aparat, cum compui o poză şi cum faci un focus căci focusul este bun la casa omului ca să nu rămâneţi în ceaţă.

Deşi recunosc că am flirtat cu 1200D pentru că sunet mai plăcut ca al obturatorului de DSLR nu prea am auzit, prezenţa discretă a noului G1X Mark II mi s-a părut cel puţin la fel de sexy şi în timp ce îl urmăream cu coada ochiului sorbind dintr-o cafea îmi doream să plec acasă cu el, să-l iau puţin la teste, mai ales noaptea că am înţeles că se descurcă bine pe întuneric deşi nu e foarte mare. Cu toate că îmi plac dimensiunile generoase şi impunătoare (sunt într-o relaţie pasională dar deschisă cu bătrânul 5D Mark II), parcă şi unul mai mic stă bine în mână, mai ales dacă ştii cum să-l manipulezi sau cum să te afişezi în faţa lui, ştiut fiind faptul că fizicul contează într-o relaţie, mai ales cu aparatul foto.

Yummy G1XModelul incepe cu G, ca numele meu. Deci ar trebui sa fie al meu.

Am plecat de la evenimentul Canon poftind la noutăţile pe care le-au prezentat. Îi felicit din toată inima pentru acest eveniment şi menţionez, pentru cititori, că acesta nu este un articol sponsorizat ci scris de drag. Because Canon.

Vă prezint mai jos fragmente din comunicatul de presă privind cele două aparate noi, nu înainte de a-i mulţumi lui George Stănculeanu pentru ziua de astăzi.

EOS 1200D – ușurința de a face fotografii frumoase cu un DSLR
Conceput pentru cei care cumpără pentru prima oară un aparat DSLR, dar care își doresc rezultate impresionante de la prima încercare, modelul EOS 1200D combină performanțele sistemului Canon EOS cu o suită de comenzi intuitive, ușor de utilizat și moduri de fotografiere automată, care asigură surprinderea unor imagini ce vor face mai frumoase orice amintire si pot fi capturate într-un mod simplu, de persoane cu orice nivel de aptitudini. Printre caracteristicile importante se numără:
·         Noua aplicație EOS companion și un ghid de pornire ușor de parcurs, care ușurează învățarea configurației butoanelor și funcțiilor aparatului, astfel încât utilizatorii să poată face cu mai multă încredere primii pași în surprinderea, capturarea momentelor speciale
·         O serie de funcții ușor de utilizat printre care Scene Intelligent Auto, Video Snapshot și Creative Filters care fac posibilă obținerea unor fotografii și clipuri video de înaltă calitate printr-o simplă apăsare de buton

PowerShot G1 X Mark II – Performanță la nivel DSLR, portabilitate PowerShot
Un nou aparat foto compact reprezentativ, succesor al PowerShot G1 X, PowerShot G1 X Mark II oferă cele mai bune performanțe imagistice obținute vreodată cu o cameră compactă Canon. Cu o calitate a imaginii comparabilă cu un DSLR și ergonomie ridicată și cu caracteristicile seriei de mare succes PowerShot G, reprezintă completarea perfectă pentru orice trusă profesionistă. Proiectat pe baza comentariilor și sugestiilor oferite de fotografi, el prezintă noi funcții ce permit un nivel remarcabil de performanță și control:
·         Un senzor mare tip Canon 1,5 CMOS oferă o adâncime redusă a câmpului comparabilă cu cea dată de un senzor DSLR din gama APS-C, ceea ce îl face ideal pentru fotografii portret profesioniste și macrofotografie
·         O nouă lentilă super-luminoasă f/2,0-3,9 , care menține o deschidere largă f/3,9 chiar cu zoom complet, ceea ce oferă performanțe excelente la nivel de luminozitate redus și posibilitatea de a controla adâncimea câmpului.
·         Inelele duale de control aflate pe obiectiv, complet personalizabile, ușurează și accelerează obținerea rezultatului fotografic dorit. Inelele Step și Continuu, plasate ergonomic, oferă un fiabil control incremental al parametrilor, inclusiv pentru zoom, deschidere și viteza obturatorului.
·         Un sistem îmbunătățit AiAF cu 31 de puncte AF comparativ cu cele 9 ale PowerShot G1X, care îmbunătățesc capacitatea aparatului de a focaliza precis pe subiect la capturarea imaginilor cu adâncime redusă a câmpului

Follow my blog with Bloglovin
No comments:

Post a Comment